• Wat front-page-activity
  • Wanneer 17 maart 2022 vanaf 20:15 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Donderdag 17 maart
  • Genre: concert
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Locatie: Hofzaal Markiezenhof (Steenbergsestraat 8) > verplaatst naar theater De Maagd.
  • Prijs: € 19,50 p.p.
  • Tickets: Klik hier (doorgeleid naar de website van theater De Maagd)
  • Coronatoegangsbewijs verplicht

Elans geluid wekt de suggestie van aangename breekbaarheid, maar is ijzersterk (Volkskrant)

Chansonnier Philippe Elan tourt dit seizoen langs de Nederlandse theaters met zijn nieuwe show ‘Tout Elan’. Samen met Reyer Zwart, zijn vaste begeleider op piano en gitaar, selecteerde en bewerkte hij voor ‘Tout Elan’ een nieuwe collectie chansons van de grote namen uit de Franse chanson geschiedenis zoals Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat en vele anderen.

Zoals we van Edison winnaar Elan gewend zijn wordt ieder chanson vertolkt met de zorgvuldigheid en passie die het verdient. De liederen worden afgewisseld met jeugdherinneringen en anekdotes die voor Philippe verbonden zijn met vrijwel elk chanson.

Over de liefde uiteraard, maar ook over de literatuur, de maatschappij, films en kunst.

Als onderdeel van Philippe’s muzikale levensverhaal zal ongetwijfeld het nummer ‘Adieu monsieur le professeur’ niet ontbreken. Het nummer werd in Frankrijk massaal gezongen tijdens de herdenking van de in 2020 vermoorde leraar Samuel Paty en Philippe en Reyer mochten het als bijzonder eerbetoon bij De Vooravond vertolken (zie video hieronder).

De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Nederland nadat hij het Concours de la Chanson van de Alliance Française had gewonnen. Zijn debuutalbum Chansons Classiques, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Philippe Elan trad op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List, en behoort ondertussen tot de beste chanson stemmen van Nederland. De afgelopen jaren tourde hij met onder meer Reyer Zwart, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten en veel mensen kennen hem van de succesvolle theater tours ‘Vive La France’. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden begin 2019 met het Residentie Orkest waarvan een live registratie op cd is verschenen getiteld ‘Chansons Symphoniques’. In september 2021 verschijnt op Challenge Records een nieuw studio album van Philippe Elan en Reyer Zwart met de titel ‘Quelques mots d’amour’.

Nieuw album

Op 24 september 2021 komt bij Challenge Records het nieuwe album van Philippe en Reyer uit. Met de titel 'Quelques mots d'amour', is het een verzameling Franse chansons, die perfect aansluit op het repertoire van deze 'Tout Elan' tour.