• Wat front-page-activity
  • Wanneer 17 oktober 2019, 20:30 - 22:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
  • Donderdag 17 oktober
  • Genre: theaterconcert
  • Aanvang: 20.30 uur / zaal open: 20.00 uur
  • Locatie: Hofzaal Markiezenhof (entree VVV/Cultuurbedrijf, Steenbergsestraat 6)
  • Prijs: € 20,- p.p. (incl. pauzedrankje)
  • Tickets: klik hier (kaartverkoop verloopt via de website van theater De Maagd)

Une Belle histoire

Je waant je op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met jou het Franse chanson vieren. Geniet, zing mee en laat je verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast. Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen naar het Markiezenhof, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met je te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, word je meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van verjaardagfeestjes als jongen thuis, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man, van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.

Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire.’ Julien Clerc en het swingende ‘Elle voulait qu’on l’appelle Venise,’ nummers van de Poppy’s, Piaf, Stromae en Gérard Lenorman staan o.a. op het programma.

Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000. Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.

De line-up

Gerard Alderliefste – zang, gitaar
Kees Post – (contra)bas
Bob Schimscheimer – drums
Michel van Kemenade – toetsen
Maria Eldering – viool
Rob Stoop – accordeon
Bregje hermans – (backing) vocals
Rosanne Alderliefste – (backing) vocals

Enkele publieksreacties

‘Gerard Alderliefste, als geboren leader wist je deze kanjers nu al tot een geheel te brengen, het stond als een huis!! Wat een muzikale hoogstandjes, het was inspirerend en vol energie!’ - Inge Reus, Den Haag

‘Gisteravond spontaan en heerlijk ondergedompeld in een warm badje van Franse chansons. Wat een verwennerij door Gerard Alderliefste & Friends!’ - Tanja Muijs, Amersfoort

‘Gerard Alderliefste, het was geweldig om mee te maken: de zangeressen, de violiste, de accordeon. Mooi totaalplaatje! A la prochaine!’ - Gerrit Hoogendoorn, Amersfoort.