• Wat koelewateren front-page-activity
  • Wanneer 05 juni 2021 11:00 t/m 23 augustus 2021 17:00 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

De Brabantse Wal is dé plek voor natuurliefhebbers en is daarom uitermate geschikt voor deze fotowedstrijd. Met als thema water daagt het museum professionele- en amateurfotografen uit om de fraaiste foto te maken in deze regio.

De fotowedstrijd is gekoppeld aan Koele Wateren en de nieuwe expositie Water: van alle (ge)tijden.

Deel de Brabantse Wal – Waar Brabant Zeeland Kust

Tijdens de vorige expositie (Lage Landen, 16 februari tot 10 juni 2019) organiseerde het stadspaleis voor het eerst een fotowedstrijd. Het museum betrok op deze manier de regio erbij. De wedstrijd leverde meer dan 500 unieke foto's op, waarvan 38 foto’s uiteindelijk werden getoond op de schermen tussen de werken uit het Rijksmuseum in het stadspaleis. De foto’s van de winnaars werden uitvergroot getoond op de Grote Binnenplaats en de prijzen werden mede mogelijk gemaakt door Brabants Landschap.

Deelname

Deelnemen aan de wedstrijd kan via Instagram of per mail. Maak je mooiste foto met een camera of mobiele telefoon van de Brabantse Wal met water in de hoofdrol (koppeling thema expositie Koele Wateren).

  • Plaats je foto op Instagram en gebruik de hashtag #koelewaterenmarkiezenhof. Alleen openbare accounts kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.
  • Of stuur je foto per mail naar markiezenhof@bergenopzoom.nl 
    Voorwaarden: 1 foto per deelnemer; maximaal 2 MB in JPEG-formaat; downloadlinks zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld Wetransfer).

De mooiste en origineelste foto's worden getoond in de Tuinzaal op de begane grond tijdens de expositie ‘Koele Wateren’. Deze wedstrijd is doorlopend, dus ook tijdens de expositie maak je kans om je eigen foto terug te zien op het beeldscherm. Geselecteerden krijgen van ons bericht (dit kan momenteel wat langer duren, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen).

Inzenders maken kans op prachtige prijzen, zoals een workshop met boswachter en fotograaf Erik de Jonge en jouw foto uitvergroot op de Grote Binnenplaats.

Vrijwilligers

Ben jij een echte kunstliefhebber en lijkt het jou wat om een bijdrage te leveren aan het oudste stadspaleis van Nederland? Het Markiezenhof zoekt vrijwilligers die toezicht willen houden op diverse exposities.
Meer informatie vind je hier (klik).


De fotowedstrijd is een initiatief van het Markiezenhof (onderdeel van het Cultuurbedrijf Bergen op Zoom) in samenwerking met het Brabants Landschap, Aangenaam Bergen op Zoom, VVV Brabantse Wal en BN DeStem.