• Wanneer 03 april 2022 t/m 24 juli 2022 (Europe/Amsterdam / UTC200)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Wie maakt de mooiste foto van de Brabantse Wal? De beste inzendingen worden getoond in de Tuinzaal van het Markiezenhof tijdens de expositie Hoge Luchten met meesterwerken uit het Rijksmuseum, te zien van 3 april tot en met 24 juli.

De Brabantse Wal is dé plek voor verre stadsgezichten en is daarom uitermate geschikt voor deze fotowedstrijd. Met als thema lucht daagt het museum professionele- en amateurfotografen uit om de fraaiste foto te maken in deze regio. Zowel van stadsgezichten als van fraaie luchten.

Fotowedstrijd

Tijdens de vorige twee exposities (Lage Landen en Koele Wateren) organiseerde het stadspaleis al eerder fotowedstrijden. Het museum betrok op deze manier de regio erbij. De Lage Landen wedstrijd leverde meer dan 500 unieke foto's op, waarvan 38 foto’s uiteindelijk werden getoond op de schermen tussen de werken uit het Rijksmuseum in het stadspaleis. De foto’s van de winnaars werden getoond op de Grote Binnenplaats en de prijzen werden mede mogelijk gemaakt door Brabant Landschap.

Koele Wateren viel helaas letterlijk in het water vanwege de coronapandemie. Hierdoor was de expositie slechts drie weken te zien.

Deelname

Deelnemen aan de wedstrijd kan per mail. Maak je mooiste foto met een camera of mobiele telefoon van de Brabantse Wal met als (stads)lucht als thema.
Stuur je foto per mail naar markiezenhof@bergenopzoom.nl (1 foto per deelnemer, max 2 MB in JPEG-formaat).

De mooiste en origineelste foto's worden digitaal getoond in de Tuinzaal tijdens de expositie ‘Hoge Luchten”. Daarnaast wordt er onder de inzenders een exclusieve fotoworkshop verloot, gegeven door Brabants Landschap boswachter en natuurfotograaf Erik de Jonge.

Time-lapse video

Naast de fotowedstrijd daagt het Markiezenhof ook filmprofessionals uit om mooie time-lapse video’s te maken van deze regio. Dit mag van de lucht, stad of sterren zijn. Een time-lapse is een video die is opgebouwd uit een grote reeks foto's die met een vaste interval zijn geschoten. Dit levert een versnelde film op.

De mooiste timelapse-video’s worden getoond op het grote cinemascherm in de VVV Brabantse Wal (formaat 2200 x 695 pixels). Inzendingen kunnen worden gestuurd naar markiezenhof@bergenopzoom.nl inclusief een downloadlink (WeTransfer) naar de time-lapse video in 2200 x 695 pixels (1 time-lapse video per deelnemer, maximale duur 30 seconden per video).

Hoge Luchten

De fotowedstrijd is gekoppeld aan de reizende tentoonstelling Hoge Luchten met werken uit het Rijksmuseum. Hoge Luchten is de derde in een reeks van vier. In 2019 en 2020 vonden respectievelijk Lage Landen en Koele Wateren plaats. In 2023 heeft het stadspaleis de primeur door de laatste in de reeks ‘Hete Vuren’ te openen.


De fotowedstrijd is een initiatief van het Markiezenhof in samenwerking met het Brabants Landschap, VVV Brabantse Wal en BN DeStem.