• Wat front-page-activity
  • Wanneer 14 november 2018, 10:00 - 12:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Het Markiezenhof hangt er vol mee: schilderijen van de voormalige bewoners. Het was toen de enige manier om iemand te vereeuwigen. Juist in de huidige tijd van digitale fotografie is het extra bijzonder om een portret te tekenen of schilderen. Iedereen kan het leren, vooral o.l.v. CKB docent en beeldend kunstenaar Kees Warmoeskerken. Hij koos de sfeervolle entourage van de Hofzaal Markiezenhof om je te introduceren met deze manier van kunst maken. Iedereen is welkom om mee te doen. In twee uur krijg je de basistechnieken. Je ontdekt wat een gezicht uniek maakt en hoe je dit kunt vertalen tot je eigen kunstwerkje. En, deze les krijg je van Kees gratis: een Hoffelijk gebaar dus!

Kees Warmoeskerken is bij veel Bergenaren bekend. Hij won in het jaar 2000 de Sakko prijs en ontwierp het concept van het Kermismuseum in het Markiezenhof. Vanuit zijn eigen galerie ‘2 x 2’ in de Potterstraat loopt hij regelmatig naar de overkant om in De Maagd een zuil te restaureren of het musicaldecor op te bouwen wat hij jaarlijks ontwerpt voor de BOV. Wekelijks geeft hij lessen Tekenen & Schilderen aan volwassen cursisten in het atelier van het CKB.

Laat je door Kees Warmoeskerken inspireren en doe mee met zijn gratis les Portret Tekenen & Schilderen: ‘Een Hoffelijk Gebaar’, op dinsdag 14 november van 10:00 – 12:00 uur in de Hofzaal van het Markiezenhof. Alle materialen zijn aanwezig, dus loop gewoon binnen via de ingang Cultuurbalie, Steenbergsestraat 6 (je hoeft je niet van tevoren aan te melden).