• Wanneer 08 maart 2020 t/m 19 april 2020 (Europe/Amsterdam / UTC100)
 • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal

Het Markiezenhof is gesloten vanwege het Coronavirus. Alle geplande activiteiten zijn afgelast. Er wordt persoonlijk contact opgenomen met deelnemers aan deze activiteiten zodra hier meer over bekend is.

Meer informatie: www.markiezenhof.nl/coronavirus


 • Zondag: 8 maart, 29 maart (GEANNULEERD) en 19 april
 • Genre: colleges
 • Leeftijd: 8 tot 12 jaar 
 • Locatie: Hofzaal Markiezenhof (entree VVV/Cultuurbedrijf, Steenbergsestraat 6)
 • Prijs: € 15,00 p.p. (voor 3 colleges, alleen verkrijgbaar als reeks)
 • Tickets: UITVERKOCHT! Helaas zijn er geen tickets meer beschikbaar, ook geen deurverkoop. Voor het geval dat er plaatsen vrijkomen, werken wij met een wachtlijst. Je kunt je opgeven via telefoonnummer 0164-280555.
  • Bij bezoek aan het eerste kindercollege ontvang je bij vertoon/inleveren van je ticket drie entreebewijzen voor de colleges. 
  • Let op! De kindercolleges zijn alleen toegankelijk voor kinderen. Gekochte tickets zijn dus bestemd voor kinderen. Ouders/verzorgers zijn welkom in ons Museumcafé.

Hoe was het om tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet te gaan?

Zondag 8 maart om 11.00 uur

Kom naar Museum het Markiezenhof voor het verhaal over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel jonge mensen verzetten zich tegen de Duitsers. Ze verzamelden informatie die gebruikt kon worden om het de Duitsers zo lastig mogelijk te maken. Ook in Bergen op Zoom zaten mensen in het verzet. Wil je meer weten over deze dappere mannen en vrouwen, kom dan naar dit college.

Expert: Wim van Esch, analist van gevechtsinlichtingen, werkte bij Defensie


Anne Frank: Hoe verliep een dag in het Achterhuis?  (GEANNULEERD)

Zondag 29 maart om 11.00 uur 

Het Joodse meisje Anne Frank zat meer dan twee jaar ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze moest schuilen voor de nazi’s, die alle Joden in Nederland wilden oppakken. Ze zat hier samen met 7 andere onderduikers, waaronder haar moeder Edith, vader Otto en zus Margot. Hoe verliep een dag in het Achterhuis? Hoe kwamen ze aan eten? Hoe gingen de onderduikers met elkaar om? En wat schreef Anne Frank allemaal in haar dagboek? Ze werd wereldberoemd met haar dagboek het Achterhuis, dit wordt nu door miljoenen mensen op de hele wereld gelezen.

Expert: Rinze de Roest, medewerker educatie Anne Frank Stichting 


Hoe leefden kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Zondag 19 april om 11.00 uur 

Misschien heb je al heel veel verhalen over de Tweede Wereldoorlog gehoord, of juist nog niks. Meestal gaan die verhalen over volwassenen. Maar hoe ging het met de kinderen in de oorlog? Konden zij nog naar school? En konden ze nog buitenspelen? En wanneer wist je dat je moest gaan onderduiken? Of werd dat nooit verteld? In dit college krijg je antwoord op deze vragen en leer je meer over hoe het was om een kind in oorlogstijd te zijn.

Expert: Manon van de Vondervoort, medewerker educatie Museon

Voor meer informatie over MuseumJeugdUniversiteit klik hier.