Toegankelijkheid & gezondheid

Het Markiezenhof streeft ernaar om een zo toegankelijk en inclusief mogelijke plaats te zijn. Hoe ontvangen we minder mobiele bezoekers of mensen met een fysieke beperking?

Rolstoelgebruikers / personen met een fysieke beperking / kinderwagens

Het Markiezenhof is een monument uit de late Middeleeuwen. Hierdoor is het gebouw beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mensen met een fysieke beperking en kinderwagens.

De hele begane grond, de Franse Tuin, de Kleine Binnenplaats en de (aangepaste) toiletten zijn goed toegankelijk. Er is ook een lift naar de eerste verdieping, waar de Blauwe Zaal en de prachtige Stijlkamers zonder problemen te bereiken zijn.

Helaas zijn andere ruimtes op de eerste verdieping (zoals de Schatkamers, Geheimengalerij en Authentiek Bergs) en de tweede verdieping (de kermis) niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een fysieke beperking.

Als je ons wilt bezoeken, verwelkomen we je graag bij de entree op de Grote Binnenplaats (Steenbergsestraat 8). Deze ingang is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een fysieke beperking.

Klik hier om de plattegronden van het gebouw te bekijken.

Meer specifieke informatie over de toegankelijkheid van het gebouw en de voorzieningen zijn te vinden op de website van DUX-mt.

Gezondheidswaarschuwing

In het museum worden moderne licht-, audio- en visuele effecten gebruikt die als intens en druk kunnen worden ervaren. Als je hier gevoelig voor bent (bijvoorbeeld bij epilepsie, ADHD, en dergelijke), houd hier dan rekening mee en meld dit bij de entree of bij een suppoost.