Museum en Archief
Top monumenten Brabant Gemeente Bergen op Zoom

Huwelijk, feesten en dineren

Stijlvol en elegant maar toch romantisch en intiem. Dit zijn de trefwoorden die dé trouw- en feestlocatie van Bergen op Zoom typeren. In het middeleeuwse Markiezenhof kunt u terecht voor het voltrekken van uw huwelijk, een receptie, diner of een onvergetelijk feest.

bruidsmeisje_bij_kanon_klein.jpg bruid_binnenplaats_klein.jpg

Huwelijk

Voor het inzegenen van een huwelijk heeft Het Markiezenhof meerdere geschikte ruimten.

De 15e eeuwse Hofzaal is het meest geliefde plekje. Voor de imposante Christoffelschouw en tegen een achtergrond van het door de middeleeuwse vensters binnenvallend daglicht. De kaarsen in de kroonluchters worden aangestoken, voor een muzikale omlijsting staat de concertvleugel ter beschikking.

christoffelschouw_klein.jpgkapel.jpg

De Domeinkamer is een sfeervolle 18e-eeuwse ruimte voor een huwelijk dat in kleine kring wordt voltrokken.

domeinkamer_005_low_res.jpg

Een huwelijksplechtigheid in de open lucht is ook mogelijk. Bijvoorbeeld in de Franse Tuin, met de Versailles-achtige gevel van de tuinvleugel op de achtergrond, of op de Kleine Binnenplaats in Italiaanse Renaissance-stijl; zeker als het mooi weer is en de zon door de luiken naar binnen valt, is dit een van de mooiste en meest sprookjesachtige plekjes in Nederland.

huwelijk_23_aug_07_004_klein.jpgfranse20tuin20zon.jpg

Ook de kerkelijke inzegening kan plaatsvinden in Het Markiezenhof. Onder de zuilengalerij op de Grote Binnenplaats van het Stadspaleis bevindt zich de kapel van de oude bewoners.

Feesten, diners, recepties

In Het Markiezenhof wordt geheel in de traditie van de heren en markiezen van Bergen op Zoom flink gefeest en gedineerd. Er zijn diverse ruimten voor een feestgelegenheid geschikt. Grote gezelschappen komen het best tot hun recht in de Hofzaal. Voor kleinere groepen kunnen Het Gastenverblijf en de tuinzalen in gereedheid gebracht worden. Het Museumcafé de ‘place to be' voor informele gelegenheden. Als het weer het toelaat kan er ook buiten gefeest en gegeten worden. De Franse Tuin en de Kleine Binnenplaats zijn prima stekjes.

Informatie
Voor meer informatie over de mogelijkheden tot het afsluiten van uw burgerlijk huwelijk in Het Markiezenhof. Of wilt u het museum gebruiken als locatie voor uw receptie, feest of diner, dan kunt u contact opnemen met mevr. Iris van Blaricum, telefoonnummer 0164-277075, zij is bereikbaar van tijdens kantooruren van maandag tot donderdag, of via e-mail i.vanblaricum@bergenopzoom.nl.


Tarieven burgerlijke huwelijken in Het Markiezenhof 2014:
Op werkdagen tussen 9.00 en 24.00 uur € 550,-.
Op zaterdag en zondag tussen 9.00 en 24.00 € 750,-.
Het branden van de open haard kost € 50,00 en het gebruik van de vleugel (inclusief stemmen) € 200,-. Het branden van kaarsen in de Hofzaal bij een huwelijk of verhuur is gratis.

Bovenstaande tarieven hebben betrekking op het afsluiten van een burgerlijk huwelijk in diverse ruimten van Het Markiezenhof (Hofzaal, Domeinkamer, Kleine Binnenplaats, Franse Tuin en Tuinzalen)